lørdag den 31. januar 2009

LØRDAG

Fluerne ... Hvor bliver fluerne af? ... Nå ja, det er stadig januar. Æggene skal koge et par måneder mere ... Jeg prøver at bevæge en hel arm lige om lidt ...

fredag den 30. januar 2009

FREDAG (vagt trusselsbrev)

Kuglerne flyver tæt om ørerne på os her på Vesterbro for tiden ... Hmm, måske skulle jeg også skyde nogen ... Skrive direkte i kød ... Og bagefter hævde at det var en kunsthandling, at jeg ikke skød nogen, men ”skød” nogen. Så kunne der også blive en ”retssag”.

torsdag den 29. januar 2009

TORSDAG

Blindet inde i min egen røv med en kuglepen af ild eller noget plastik der bliver varmt og smelter mellem fingrene.

onsdag den 28. januar 2009

Arrangement i næste uge



Jeg burde måske tilføje at Cafe Under Konstruktion ligger i Folkets Hus, Stengade

tirsdag den 27. januar 2009

IMPERATIV

tænk over tænk
tænk på tænk
og vil gerne
læs dette hørt
hør dette set
mærk at til
tænk og til
frem fjorde
lange smalle
har det knebet
vi har mærket
se på billedet
og gjort
hvor fjorden
jeg hedder
Bornholm
tænk på ø
tænkt på i vand
Fur Anholt
tænk på at ø
få at vide og å
vide fjord og å

Upubliceret tekst, ca. 2000

torsdag den 22. januar 2009

Vi lader billedet stå et øjeblik


SPRITE på dåse og SPRITE i flaske
Vand i glas og vand i kop
Toiletpapir og brugt toiletpapir
Et fossil og et lidt mindre fossil

tirsdag den 20. januar 2009

Mad og poesi (poesi og mad)

er en ny minibog i serien af Øverste Kirurgiskes særtryk (#13). Det er en kogebog, omend en lettere usædvanlig en af slagsen idet der udelukkende præsenteres retter, hvori det samme blandes med det samme, fx. ’hårdkogt æg med blødkogt æg henover’ eller ’Indbagt bolle’. Opskrifterne ledsages alle af oplevelsesrapporter fra medlemmer af ØK’s hold af altid beredvillige skribenter, samt enkelte gæster. Opskrifter og illustrationer er fremstillet af billedkunstneren Andreas Schulenburg, der tidligere har udført flere af retterne som keramikskulpturer. Fra anmeldernoterne på bagsiden:

”En spændende undersøgelse af tautologiens mulighed for at skabe nye, vibrerende betydningsfelter inden for både gastronomi og poesi. Meningsløse forskelle danner originale semantiske systemer, når de konsekvent udsættes for bogens stramt gennemførte tosidighed. Det er sprog i egne hvor der næsten ikke findes sprog. Jeg mangler ord. Det er den lille forskel der gør det! Det samme – og så alligevel ikke!”

Lars Buhkdahl

Kan købes hos Arnold Busck, Købmagergade, eller bestilles her: oeverstekirurgiske @ gmail.com. 50 kr.

fredag den 16. januar 2009

Medicinske og juridiske aspekter af poesien

Bagsidetekst til Øverste Kirurgiske nr. 18/19 (1999). Her tog jeg simpelthen teksten fra disclaimeren til et computerspil (DOOM II) og ændrede den en smule:

NB!
Læs venligst dette inden bladet tages i anvendelse:

Nogle mennesker er tilbøjelige til at få kataleptiske anfald eller miste bevidstheden når de udsættes for visse blinkende ord og ordmønstre i hverdagen. Sådanne mennesker kan måske få et anfald mens de læser visse bøger og blade. Dette kan finde sted selvom personen ikke har nogen forudgående sygdomshistorie og aldrig tidligere har haft kataleptiske anfald.
Hvis du eller nogen i din familie nogensinde har haft symptomer der kunne tyde på katalepsi (eller narkolepsi) når de udsattes for blinkende ordmønstre, bør du henvende dig til en læge inden du læser bladet.
Vi foreslår at forældre holder et vågent øje med børn der læser dette blad. Hvis du eller dit barn oplever en eller flere af følgende symptomer: Svimmelhed, synsforstyrrelser, tics omkring øjnene eller uforklarlige muskelspændinger, tab af bevidsthed, desorientering, ufrivillige bevægelser eller sammentrækninger, mens I læser bladet, bør I OMGÅENDE ophøre med læsningen og søge læge.

Forholdsregler for læsning
· Lad være med at sidde for tæt på bladet
· Lad være at læse det gennem et forstørrelsesglas
· Undgå at læse det hvis du føler dig træt eller ikke har sovet meget.
· Sørg for at lokalet er godt oplyst.
· Hold mindst 10 minutters pause for hver time du læser.
· Hav ikke natten på under læsningen.

Billedet af en svunden lykke 3


onsdag den 14. januar 2009

IMENS

Imens tager en kvinde en rød jakke af og ifører sig en blå i stedet. Imens lykkes det mig af og til at føle noget ved ting jeg hurtigt kører forbi. Imens er man ved at bygge en bro over noget vand. Bilerne holder og venter på at arbejderne skal blive færdige. Imens ankommer toget til Malmö præcist om 4-5 minutter for sent.

Billedet af en svunden lykke 2


IMENS

Imens sidder en familie i 70’erne og ser Jacques Costeau-film på sort/hvid tv. De grå fisk ser ligeglade ud imens de glor ud af deres akvarie på familien.

mandag den 12. januar 2009

lørdag den 10. januar 2009

STEDDIGT

MARKER AF LYS
der lyser over
MARKER AF LYS
der er oplyste
MARKER AF LYS
som meddeler
MARKER AF LYS
et klart skær

DET TUNGE RUM
hviler tungt over
DET TUNGE RUM
der forstener i
DET TUNGE RUM
som forbryder sig mod
DET TUNGE RUM
med dets tykke søjler

LANGE BANER
i forlængelse af
LANGE BANER
med synlighed på
LANGE BANER
der bliver ved i
LANGE BANER
af det fornødne

Vinter om natten


torsdag den 8. januar 2009

TORSDAG (oversigt)

Imens alting ... imens alting og samtidig det hele ... hele alting ... imens samtidig senere ... hele det alting lidt mindre ... men så nu ... igen ... igen imens ... samtidig alting ... hele det nej ... senere alting ... alting igen ... jo ... der ... over det hele ... selv der ... senere mindst ...

onsdag den 7. januar 2009

ONSDAG

Til være ... værelsen ... (min hud trænger meget til creme igen) ... værre ... (atter finder jeg mig selv helt nøgen) ... værer længe ... (tømt for ord, men med en tavshed der betyder alting) ... ude i indeværelsen ... (det hele, shh ...) ...

tirsdag den 6. januar 2009

TIRSDAG

Med ’det hele’ sigter jeg ikke til en kvalitativ helhed, blot til en kvantitativ ophobning, ’livet’ eller et tilsvarende vagt udtryk.

mandag den 5. januar 2009

MANDAG (på den igen)

Jeg vil gerne have det hele med. Det kan jeg selvfølgelig ikke få. Men hvordan får jeg så det hele med alligevel?