mandag den 7. juni 2010

Overgaden, torsdag

”Torsdag d. 10. juni kl. 18 vil Christian Schmidt-Rasmussen og Thomas Krogsbøl Andersen samtale om kunsten og livet i behageligt afslappede rammer. Thomas Krogsbøl vil først læse op af eksempler på sin poesi, og derefter vil aftenen glide over i en samtale, som de tilhørende er mere end velkomne til at deltage i; der vil hverken være vindere eller tabere i denne aftens debatarrangement.”

Sådan lyder Christians foromtale af arrangementet. Og ja, han har ret, jeg hedder også Andersen. Især når jeg betaler skat og skal til tandlæge m.m. De sjovere ting oplever jeg som regel som Thomas Krogsbøl. Men jeg tror ikke det har så meget med navnet at gøre. Jeg kan i øvrigt stærkt anbefale Christians udstilling, Daywalker, giv slip, som findes til og med søndag d. 13. juni på Overgaden.

I forbindelse med udstillingen har Christian udgivet det både fiktive og selvreflekterende/selvbiografiske skrift, Daywalker, giv slip (samme navn som udstillingen), hvori han skiftevis udgiver sig for at være vampyr, poseur, sig selv, kunstner, samfundsborger og meget andet. Det er noget af det vi skal snakke om ... Vores brug af maskepi, maskerade og syngespil ... Wow, det kom til at lyde krukket, men frygt ikke, vi vil også optræde som os selv. Og nu vi er ved den slags betryggende ting og sager, så kan Christians bog erhverves ganske gratis når man aflægger udstillingen et visit.


Ibi-Grill

”Jeg følte intet mindre end et stik af dårlig samvittighed da jeg steg af min Raleigh foran Ibi Grill i Spodsbjerg, en slags pølsevogn der ud over pølserne og bajerne stod for udlejning af motorbåde til især tyskere som skulle ud og fiske på Storebælt. Og scootere. Jeg kravlede over disken, det var ret svært da den næsten var i hovedhøjde, og satte tænderne i den vagthavende pølsemands løse halskød og bed til. Jeg slubrede blodet i mig mens jeg prøvede at kigge undskyldende på den lille flok feriegæster der så til.”

(Sådan begynder Daywalker, giv slip)

Ingen kommentarer: