torsdag den 2. maj 2013

Nørrebro, FREDAG

VOKSENFEST
Eksperimenterende oplæsning af Nikolaj Zeuthens drama-debut Voksenfest på Blågårdens Bibliotek, med et til lejligheden sammensat oplæserhold på scenen: Thomas Krogsbøl (Øverste Kirurgiske), Rosa G. Nyholm (Rosa fra Rouladegade), Stine Pilgaard (forfatter til "Min mor siger") og forfatteren selv.

Igen er konfirmationssæsonen over os. Rundt i landet fyldes kirkerne af svedende teenagere med spidse sko og forlængede negle, og i de små hjem holdes store fester med treretters eller buffet. Vi kender modellen... Den 3. maj kl. 19.30 indbyder Blågårdens Bibliotek dog til en overgangsrite, der sprænger alle disse kendte rammer. Her vil Nikolaj Zeuthen og et hold af unge navne fra dansk literatur og kultur læe op af det hidtil uopførte stykke, "Voksenfest", der udkom på Edition After Hand 2012.

ET MORSOMT MARERIDT
I det absurde drama fejrer en familie deres datters indtræden i de voksnes rækker, men middelhavsbuffeten er erstattet af krydrede knækbrødsstænger, gæstelisten skåret ned til faderens psykoterapeut og, mest foruroligende, den harmløse konfirmationsceremoni erstattet af et grotesk rollespil, hvor forældrene og terapeuten i skikkelser af hjælperobot, en knallertbølle og en troldmand hylder og - især - fornedrer "konfirmanden". Stykket er et humoristisk og rammende portræt af et forældrepar, der misbruger deres datter som rekvisit i en ekstremt egocentrisk udforskning af deres egne indbildte problemer. Fra Lars Bukdahls anmeldelse af Voksenfest i Weekendavisen: "Entydigt vellykket på en genuint egensindig facon ... et meget morsomt og meget grusomt miks af Scherfig og Ørnsbo og ham Zeuthen ..."

Fri entre, fredag d. 3. maj, kl. 19.30, Biblioteket Blågårds Plads 5. Dørene lukker når arrangementet starter.Forfatteren til værket Voksenfest

1 kommentar:

Thomas Krogsbøl sagde ...

Jeg skal være Dr. Anders