tirsdag den 20. januar 2009

Mad og poesi (poesi og mad)

er en ny minibog i serien af Øverste Kirurgiskes særtryk (#13). Det er en kogebog, omend en lettere usædvanlig en af slagsen idet der udelukkende præsenteres retter, hvori det samme blandes med det samme, fx. ’hårdkogt æg med blødkogt æg henover’ eller ’Indbagt bolle’. Opskrifterne ledsages alle af oplevelsesrapporter fra medlemmer af ØK’s hold af altid beredvillige skribenter, samt enkelte gæster. Opskrifter og illustrationer er fremstillet af billedkunstneren Andreas Schulenburg, der tidligere har udført flere af retterne som keramikskulpturer. Fra anmeldernoterne på bagsiden:

”En spændende undersøgelse af tautologiens mulighed for at skabe nye, vibrerende betydningsfelter inden for både gastronomi og poesi. Meningsløse forskelle danner originale semantiske systemer, når de konsekvent udsættes for bogens stramt gennemførte tosidighed. Det er sprog i egne hvor der næsten ikke findes sprog. Jeg mangler ord. Det er den lille forskel der gør det! Det samme – og så alligevel ikke!”

Lars Buhkdahl

Kan købes hos Arnold Busck, Købmagergade, eller bestilles her: oeverstekirurgiske @ gmail.com. 50 kr.

Ingen kommentarer: